Veilig op weg (dodehoek)

Veilig Verkeer Nederland en Transport en Logistiek Nederland (TLN) hebben het programma 'Veilig op Weg' opgesteld. Het programma geeft leerlingen inzicht in hoe ze veilig kunnen fietsen en lopen bij vrachtwagens. Zowel de praktijk als theorie zijn in de voorlichting opgenomen. 

In de klas wordt met behulp van een dvd, een quiz en een bordspel uitleg gegeven over de twee vuistregels:
1. Blijf er rechts en ruim achter
2. Houd meer dan drie meter afstand
Buiten staat een vrachtauto klaar en kunnen de leerlingen in de praktijk zien hoe ze met de vuistregels om moeten gaan en waarom dit belangrijk is. De kinderen nemen bijvoorbeeld zelf plaats op de stoel van een vrachtwagenchauffeur. Zo zien ze hoe hun medeleerlingen in de hoek verdwijnen en niet zichtbaar zijn op de buitenspiegel.

Als u interesse heeft in dit project bezoekt een adviseur de school voor een intake gesprek waarin specifieke afspraken worden gemaakt, zoals datum en aanpak. De uitvoering wordt gedaan door twee Veilig op Weg adviseurs met een vrachtwagen om de theorie en praktijk les te verzorgen.

Veilig Verkeer Nederland kan dit project op uw school komen verzorgen, maar hieraan zijn wel kosten verbonden. Deze kosten kunt u als school opnemen in de BVL-begroting. Wij kunnen u dit project (één dagdeel) voor maximaal 60 leerlingen aanbieden voor € 369,-.

Zorgt u zelf voor een vrachtwagen of wilt u het dagdeel uitbreiden dan is dit ook mogelijk tegen aangepaste prijs.  

Meer informatie op www.veilig-op-weg.nl.

Wilt u meer willen weten of heeft u interesse, dan horen wij dat graag.