Scootmobielcursus

  

De scootmobiel is een vertrouwde verschijning geworden op straat. Het voertuig behoedt veel senioren voor een sociaal isolement en is een uitkomst voor jongeren die minder valide zijn. Maar rijden met een scootmobiel in het soms drukke verkeer is zo makkelijk nog niet. Bestuurders stuiten op andere obstakels en situaties dan bij overige vormen van verkeersdeelname. Vaak zijn scootmobielbestuurders daar onvoldoende op voorbereid. Daarom volgen steeds meer mensen een cursus bij Veilig Verkeer Nederland om veilig te leren omgaan met hun scootmobiel.

Deelnemen aan de scootmobieltraining

Een scootmobieltraining bestaat uit een aantal onderdelen, zoals een theorieles (bijvoorbeeld over de plaats op de weg van de scootmobiel), een vaardigheidsparcours, een ogentest en een praktijkrit. Per regio kan de inhoud van de scootmobielcursus verschillen.
Ook interesse in een scootmobielcursus? Neem dan contact op met VVN in uw regio om te horen waar u een cursus kunt volgen.

Rijwijzer met uw scootmobiel

Het theorieboek 'RijWijzer met uw Scootmobiel' beschrijft op een heldere manier de theorie van verkeersregels voor bestuurders van een scootmobiel of van een gehandicaptenvoertuig met motor. U vindt er handige tips en overzichttekeningen van verschillende verkeerssituaties. Dit kan dienen als handig naslagwerk - in het algemeen of bij een scootmobielcursus - en is te bestellen in onze webshop.