In heel Brabant

Terwijl VVN afdelingen vooral aan de slag zijn met verkeersveiligheid binnen de gemeentegrenzen, voert het VVN Steunpunt Brabant veel activiteiten uit op provinciaal of regionaal niveau. Soms is er in een gemeente geen lokale VVN afdeling actief. Wij kunnen dan, als de gemeente dat wil, alsnog projecten uitvoeren, zodat de inwoners toch mee kunnen doen en kunnen werken aan hun verkeersveiligheid. 

Brabant is verdeeld in de Metrolpoolregio Eindhoven en 5 GGA gebieden (GGA Westelijk Noord-Brabant, GGA Breda, GGA Hart van Brabant, GGA 's-Hertogenbosch en GGA Noordoost). Afhankelijk van de subsidiestromen kunnen wij projecten aanbieden waaraan Brabanders mee kunnen doen, zoals opfriscursussen, scootmobielcursussen, fietscursussen. Ook hebben we projecten voor scholen; Verkeersquiz, Dodehoekprojecten, Verkeersouders en Jongeren, zoals Shotgun. Verder kunnen allerlei actiegroepen die aan de slag willen met de Fietsverlichtingsactie via het VVN Steunpunt Brabant in aanmerking komen voor gratis Actiepakketten met materialen om een fietslichtactie uit te kunnen voeren. 

Verder organiseren we voor onze vrijwilligers jaarlijks een Kennisdag, waarbij vrijwilligers van elkaar kunnen leren, elkaar kunnen ontmoeten en elkaar kunnen inspireren. 

Veilig Verkeer Nederland is in Noord-Brabant nauw betrokken bij de campagne Help Brabant mee naar Nul Verkeersdoden. In deze campagne zijn we samen aan de slag met onze partners en allerlei nieuwe partners om een extra zet te geven aan verkeersveiligheid. Want, we zijn pas echt tevreden met Nul Verkeersdoden.   

 

In ons Jaarverslag leest u wat we het afgelopen jaar hebben gedaan.

BijlageGrootteFormaat
Jaarverslag 2016 VVN Brabant.pdf483.06 KB.pdf
Voor het openen van sommige bestanden kan extra software nodig zijn, zie hiervoor de uitlegpagina over downloads.