Praktisch Verkeersexamen 2017

In de komende maanden wordt door VVN afdeling Valkenswaard weer het verkeersexamen georganiseerd. Door ca. 325 kinderen van groep 7 wordt i.s.m. het Valkenswaardse basisonderwijs aan het schriftelijk en praktisch verkeersexamen deelgenomen. Ook kinderen van het speciaal onderwijs doen hieraan mee.

De theoretische kennis alleen is geen garantie voor veilig verkeersgedrag in het drukke hedendaagse verkeer. Ook ouders worden opgeroepen om in de dagelijkse praktijk te oefenen met hun kinderen. Veel ervaring opdoen in het verkeer is een vereiste voor veilige verkeersdeelname van kinderen.

Praktisch Verkeersexamen

Op dinsdag 18 april 2017 worden de praktische vaardigheden getoetst. Het praktisch Verkeersexamen stimuleert basisscholen (praktische) verkeerslessen te geven en te oefenen. Het praktisch Verkeersexamen toetst of de leerlingen de verkeersregels goed toepassen. Tevens wordt er gekeken hoe het verkeersinzicht is bij de leerlingen. Kinderen worden tijdens het verkeersexamen in de werkelijke verkeerssituatie geplaatst, leggen een van te voren bekende en met pijlen aangegeven route af dwars door Valkenswaard, langs allerlei voorkomende situaties zoals verkeerslichten, een rotonde, steken voorrangswegen over, dwars door het winkelcentrum en door woonwijken. De VVN-afdeling zet hiervoor een twintigtal vrijwilligers in die controleposten innemen langs de route en de deelnemers een waardering geven. In de week van 3 april 2017 worden ook de fietsen van de deelnemers gecontroleerd op de technische eisen.

Startdatum

dinsdag, 18 april 2017 - 08:30

Einddatum

dinsdag, 18 april 2017 - 15:30

Locatie

Groot deel van Valkenswaard

Straatnaam

Start : Markt

Plaatsnaam

Valkenswaard

Provincie

Noord-Brabant

Type evenementen

Training