Nieuwsberichten

Smartphonegebuik in het verkeer ?!

Bij 1 op de 5 fietsongevallen waar een jongere bij betrokken is, speelt de smartphone een rol. Daarom heeft Veilig Verkeer Nederland het lespakket “Op de fiets? Even niets…” ontwikkeld, zodat kinderen leren over de risico’s van smartphonegebruik tijdens het fietsen. Met deze les zet Veilig Verkeer Nederland extra munitie in om het gebruik van smartphones in het verkeer te voorkomen bij jonge weggebruikers.

meer

Al 33 jaar BOB van de Prins in Roosendaal

ROOSENDAAL / RUCPHEN - Piet Alders uit Rucphen is deze carnaval voor de 33ste keer hofchauffeur, en dus de BOB, van Priens, nar en Sjampetter in Tullepetaonestad. 'Ik wil nog wel een paar jaar doorgaan.'
En zoals het hoort is de hofchauffeur natuurlijk de BOB tijdens deze ritten.

 

meer

Veilig Verkeer Nederland weer aanwezig op Senioren Expobeurs te Veldhoven

  

 

Ook dit jaar staan onze vrijwilligers u  weer graag te   woord op de Senioren Expobeurs van 10 tm 15 januari te Veldhoven.

 

meer

Activiteitenplan 2017 klaar

Het Districtsbestuur heeft haar plannen voor 2017 al klaarliggen. Deze staan in het Activiteitenplan 2017 dat te vinden is op deze website.

meer

Toolkit Vrijwilligerswerving op het vrijwilligersplein

Veel VVN Afdelingen hebben te kampen met een tekort aan vrijwilligers voor de organisatie van verkeersveiligheidsprojecten. Vanaf nu staat er een Toolkit Vrijwilligerswerving op het Vrijwilligersplein.

meer

Controles van 28.000 fietsen met VVN actiepakket

Regio Eindhoven zet flink de schouders onder fietslichtacties

Als het weer wat guurder wordt en de dagen korter, dan is het weer tijd om je fietslicht aan te doen. Maar doet hij het nog? Veilig Verkeer Nederland komt de komende maanden weer volop in actie voor fietsverlichting samen met VVN afdelingen, VVN verkeersouders, scholen en sportclubs. In de regio Eindhoven worden de lichten van ruim 28.000 fietsers gecontroleerd. De aftrap was afgelopen maandag op het Pius-X College in Bladel.

meer

Verkeersorganisaties lanceren fietsverlichtingscampagne

VVN afdelingen controleren 75.000 fietsen

meer

Burgemeester W. Buijs (Oss) opent verkeersdag in kader van 60-jarig jubileum VVN afd. Maasland (regio Oss).

Op zaterdag 1 oktober 2016 organiseert Veilig Verkeer Nederland, afdeling Maasland (regio Oss), in het kader van haar 60-jarig jubileum, een groot evenement in het centrum van Oss. Ook diverse partners, waaronder politie,  brandweer, EHBO en LOTUS leveren hieraan een belangrijke bijdrage. Beslist een bezoekje waard!

meer

Schijndelse Winnaar Regionale Verkeersquiz Regio 's-Hertogenbosch 2016 geniet van prijs.

Onderstaand bericht en foto's mochten wij ontvangen van de Winnaar van de digitale Verkeersquiz Regio 's-Hertogenbosch 2016; Groep 7 van Basisschool De Regenboog locatie Wijbosch.

 

meer

Nardy Kapitein; trotse ontvanger VVN-Waarderingsspeld

Nardy heeft zich de afgelopen jaren mateloos ingezet voor VVN-afdeling Gilze en RIjen. Hij was mede de animator voor het BVL-label in de gemeente en schreef ieder jaar het jaarwerkplan voor de afdeling. Tevens organiseerde hij ieder jaar de VVN Verkeersexamens in Gilze en Rijen en was tevens verantwoordelijk voor het programma zowel voor als tijdens deze dagen. 

Vanuit zijn functie bij VVN heeft Nardy ook geruime tijd deelgenomen in de verkeerscommissie van de gemeente Gilze en RIjen en daar diverse onderwerpen ingebracht en ook uit laten voeren. Naast deelname in deze commissie was Nardy ook aanwezig bij de periodieke overleggen van de scholen.

Ook toen bleek dat hij ernstig ziek was bleef Nardy zich inzetten voor een veiliger verkeer! 

Door zijn tomeloze inzet voor Veilig Verkeer Nederland en de verkeersveiligheid in het algemeen heeft Nardy Kapitein dan ook een welverdiende waarderingsspeld mogen ontvangen uit handen van Oscar Dusschooten, Penningmeester Veilig Verkeer Nederland district Noord-Brabant. 

 

meer