Nieuwsberichten

Paul Gondrie benoemd tot bestuurslid van het landelijk hoofdbestuur van VVN

Met unanieme stemmen is Paul Gondrie afgelopen vrijdag benoemd tot bestuurslid van het hoofdbestuur van VVN. Hij was voorgedragen door de Districten Zeeland, Brabant en Limburg. Uiteindelijk stemden alle vertegenwoordigers voor de benoeming van Gondrie. Voorzitter van VVN is Liesbeth Spies, voormalig minister van binnenlandse zaken.

meer

Doe mee aan de VVN Kennisdag 2017

Onze VVN Kennisdag is een jaarlijks terugkerend event waarbij we je inspireren, je allerlei workshops kunt volgen en andere vrijwilligers kunt ontmoeten. Hier in ons Brabant. Ook vindt dan de Districtsledenvergadering plaats. Mocht het jou beter uitkomen, dan kun je ook een deel van de VVN Kennisdag bijwonen.

Lees verder voor het programma en de andere trainingen die de VVN Academy voor jou aanbiedt.

Laat je inspireren! Tot ziens op de VVN Kennisdag!

meer

Nieuwe website gericht op het thema kind en verkeer is online!

www.verkeersouders.nl

Hét platform met praktische informatie over kinderen en verkeer; boordevol tips, ideeën, materialen en adviezen om kinderen veilig te laten deelnemen aan het verkeer.

meer

De Verkeerspoort is vernieuwd!

Alles voor uw verkeerseducatie op één plek. Winnaar van de NOT innovatie award!

Trefwoorden

Verkeerspoort

meer

Fietsverlichtingscampagne 2017 Doe Mee!

Fietsen zonder licht is gevaarlijk. Zodra de klok verzet wordt en het in de ochtend- en avondspits weer donker is, is het van levensbelang dat je fietsverlichting werkt en aan staat. Daarom is het elk jaar weer nodig om fietsen te controleren op werkende fietsverlichting. Dat doen we dit jaar samen met jou!

meer

Wethouder Van de Ven (Gem. Goirle-Riel) reikt veilgheidshesjes uit voor een veiliger verkeer.

Wethouder H. van de Ven heeft op 8 juni jl.veiligheidshesjes uitgereikt aan Mw. De Leeuw en haar dochtertjes van 4 en 6 jaar (zie foto’s en het artikel in Brabants Dagblad).

Mw. De Leeuw had bij de gemeente aandacht gevraagd voor de jeugdige beginnende fietsende kinderen die zich voor het eerst mengen in het verkeer.
Met een fluorescerend veiligheidsvest vallen kinderen meer op en kunnen de overige weggebruikers beter rekening houden met de beginnende fiets(st)er.

meer

VVN Academy biedt traingen Social Media en Werving

Vanuit de regio kwam het signaal dat er behoeften is aan trainingen. Daar geven we vanuit de VVN Academy graag gehoor aan. Dit najaar bieden we de volgende twee trainingen aan, bij u in de buurt.

meer

Praktisch Verkeersexamen in Uden groot succes

Ruim 470 kinderen geslaagd!

Nadat leerlingen van groep 7/8 het theoretisch VVN Verkeersexamen hebben behaald, hebben zij het praktisch verkeersexamen mogen fietsen.
Van de 19 basisscholen hebben ruim 470 leerlingen in de gemeente Uden de bekende route met verschillende verkeerssituaties gefietst. (te vinden op www.uden.nl/verkeersexamen)

Achterom kijken, hand uitsteken, voorsorteren valt toch nog niet mee. Ondanks dat de kinderen allemaal de route al meerdere malen met of zonder ouders hebben geoefend en op school hebben bekeken en besproken.
De afgelopen weken heeft u wellicht alle vrijwilligers op de controleposten langs de weg zien zitten.

Alle vrijwilligers bedankt! Zonder deze vrijwilligers kunnen we bij de leerlingen geen examen afnemen.

Bijna alle kinderen hebben het examen in 1x gehaald. Enkele kinderen hebben een herexamen gekregen en zijn alsnog geslaagd.
Hiermee willen wij, VVN Werkgroep Uden/ Kind & Ouders, alle kinderen feliciteren met het behalen van hun praktisch verkeersexamen! 

Vindt u het ook zo belangrijk dat kinderen zich bewuster gedragen in het verkeer. Dat de schoolomgeving zo veilig mogelijk is. Wordt ook verkeersouder!

(De getoonde foto's zijn eigendom van VVN Werkgroep Uden)

meer

Meer cursussen auto te water

Automobilisten voorbereiden hoe ze moeten handelen als ze te water raken

meer

Praktisch Verkeersexamen in de Gemeente Veldhoven!

Marieke Dona en Saskia van Rijnswou organiseren dit jaar het Praktisch Verkeersexamen in de gemeente Veldhoven.

Vanaf aanstaande maandag zal het op drie ochtenden gehouden worden in samenwerking met de gemeente, Veilig Verkeer Nederland en Veldhoven Samen Veilig.
Via het Eindhovens Dagblad is hier nog maar eens extra aandacht voor gevraagd. 
Klik HIER voor het artikel in het Eindhovens Dagblad.

meer