Nieuwsberichten

Meer cursussen auto te water

Automobilisten voorbereiden hoe ze moeten handelen als ze te water raken

meer

Praktisch Verkeersexamen in de Gemeente Veldhoven!

Marieke Dona en Saskia van Rijnswou organiseren dit jaar het Praktisch Verkeersexamen in de gemeente Veldhoven.

Vanaf aanstaande maandag zal het op drie ochtenden gehouden worden in samenwerking met de gemeente, Veilig Verkeer Nederland en Veldhoven Samen Veilig.
Via het Eindhovens Dagblad is hier nog maar eens extra aandacht voor gevraagd. 
Klik HIER voor het artikel in het Eindhovens Dagblad.

meer

Maak van verkeersveiligheid nationale prioriteit

Brede coalitie roept nieuw kabinet op te kiezen voor veiligheid en minder slachtoffers

meer

VVN-afdleing Moerdijk trots op weer een geslaagd Praktisch Verkeersexamen!

Nadat op 6 april het Theoretisch examen, de dag van de landelijke VVN Theoretisch Verkeersexamendag, door ongeveer 400 leerlingen is gemaakt. 

Hebben op 7 april 277 kinderen het praktisch verkeersexamen gedaan.

Veilig Verkeer Nederland afdeling Moerdijk is trots op weer een geslaagde organisatie.

meer

VVN-afdeling Maasland weer actief aan de slag met het VVN Praktisch Verkeersexamen!

Van maandag 10 t/m dinsdag 18 april 2017 wordt door VVN afd. Maasland (regio Oss) weer het praktisch verkeersexamen georganiseerd voor de groepen 7/8 van de basisscholen uit haar werkgebied (gemeenten Oss en Bernheze met daarbij ook Nuland en Vinkel). Er zullen gedurende deze periode circa 1600 leerlingen over enkele van de drukst bereden straten van Oss fietsen. Dit met als einddoel het verkeersdiploma te behalen. De Wethouder van Eschstraat, Molenstraat, Raadhuislaan en Kortfoortstraat zullen gedurende ruim anderhalve week oranje kleuren.

De start zal - zoals voorgaande jaren - plaatsvinden achter de brandweerkazerne aan de Wethouder van Eschstraat in Oss, waar tevens ook de finish is van de route.

Nieuw dit jaar is dat er ook ongeveer 90 leerlingen uit de ISK-klassen van Het Hooghuis, locatie ZuidWest, meedoen. Voor hen is het een extra uitdaging waarbij wij hopen dat het zijn vruchten zal afwerpen.

Ook dit jaar gaan 3de jaars leerlingen van ‘Het Hooghuis’, studierichting Sport, Dienstverlening en Veiligheid, bij de praktische verkeersexamens ingezet worden o.a. als controleposten. Dit in het kader van praktijkervaring opdoen op een stageplaats.

Het schriftelijk verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland werd op donderdag 6 april afgenomen.

Wanneer de deelnemers zowel geslaagd zijn voor het schriftelijk als het praktisch verkeersexamen behalen zij het felbegeerde verkeersdiploma.

VVN afd. Maasland blijft zich inzetten voor de campagne ´Help Brabant op weg naar NUL VERKEERSDODEN!´ met in 2017 als thema ‘GA VOOR NIKS!’. Dus geen alcohol, medicijnen of drugs in het verkeer.

meer

Check regelmatig je snelheid!

Campagne 'Hou je aan de snelheidslimiet' van start

meer

Smartphonegebuik in het verkeer ?!

Bij 1 op de 5 fietsongevallen waar een jongere bij betrokken is, speelt de smartphone een rol. Daarom heeft Veilig Verkeer Nederland het lespakket “Op de fiets? Even niets…” ontwikkeld, zodat kinderen leren over de risico’s van smartphonegebruik tijdens het fietsen. Met deze les zet Veilig Verkeer Nederland extra munitie in om het gebruik van smartphones in het verkeer te voorkomen bij jonge weggebruikers.

meer

Al 33 jaar BOB van de Prins in Roosendaal

ROOSENDAAL / RUCPHEN - Piet Alders uit Rucphen is deze carnaval voor de 33ste keer hofchauffeur, en dus de BOB, van Priens, nar en Sjampetter in Tullepetaonestad. 'Ik wil nog wel een paar jaar doorgaan.'
En zoals het hoort is de hofchauffeur natuurlijk de BOB tijdens deze ritten.

 

meer

Veilig Verkeer Nederland weer aanwezig op Senioren Expobeurs te Veldhoven

  

 

Ook dit jaar staan onze vrijwilligers u  weer graag te   woord op de Senioren Expobeurs van 10 tm 15 januari te Veldhoven.

 

meer

Activiteitenplan 2017 klaar

Het Districtsbestuur heeft haar plannen voor 2017 al klaarliggen. Deze staan in het Activiteitenplan 2017 dat te vinden is op deze website.

meer