Nieuwsberichten

Fietsverlichtingscampagne 2017 Doe Mee!

Fietsen zonder licht is gevaarlijk. Zodra de klok verzet wordt en het in de ochtend- en avondspits weer donker is, is het van levensbelang dat je fietsverlichting werkt en aan staat. Daarom is het elk jaar weer nodig om fietsen te controleren op werkende fietsverlichting. Dat doen we dit jaar samen met jou!

meer

Wethouder Van de Ven (Gem. Goirle-Riel) reikt veilgheidshesjes uit voor een veiliger verkeer.

Wethouder H. van de Ven heeft op 8 juni jl.veiligheidshesjes uitgereikt aan Mw. De Leeuw en haar dochtertjes van 4 en 6 jaar (zie foto’s en het artikel in Brabants Dagblad).

Mw. De Leeuw had bij de gemeente aandacht gevraagd voor de jeugdige beginnende fietsende kinderen die zich voor het eerst mengen in het verkeer.
Met een fluorescerend veiligheidsvest vallen kinderen meer op en kunnen de overige weggebruikers beter rekening houden met de beginnende fiets(st)er.

meer

VVN Academy biedt traingen Social Media en Werving

Vanuit de regio kwam het signaal dat er behoeften is aan trainingen. Daar geven we vanuit de VVN Academy graag gehoor aan. Dit najaar bieden we de volgende twee trainingen aan, bij u in de buurt en op verschillende momenten.

meer

Praktisch Verkeersexamen in Uden groot succes

Ruim 470 kinderen geslaagd!

Nadat leerlingen van groep 7/8 het theoretisch VVN Verkeersexamen hebben behaald, hebben zij het praktisch verkeersexamen mogen fietsen.
Van de 19 basisscholen hebben ruim 470 leerlingen in de gemeente Uden de bekende route met verschillende verkeerssituaties gefietst. (te vinden op www.uden.nl/verkeersexamen)

Achterom kijken, hand uitsteken, voorsorteren valt toch nog niet mee. Ondanks dat de kinderen allemaal de route al meerdere malen met of zonder ouders hebben geoefend en op school hebben bekeken en besproken.
De afgelopen weken heeft u wellicht alle vrijwilligers op de controleposten langs de weg zien zitten.

Alle vrijwilligers bedankt! Zonder deze vrijwilligers kunnen we bij de leerlingen geen examen afnemen.

Bijna alle kinderen hebben het examen in 1x gehaald. Enkele kinderen hebben een herexamen gekregen en zijn alsnog geslaagd.
Hiermee willen wij, VVN Werkgroep Uden/ Kind & Ouders, alle kinderen feliciteren met het behalen van hun praktisch verkeersexamen! 

Vindt u het ook zo belangrijk dat kinderen zich bewuster gedragen in het verkeer. Dat de schoolomgeving zo veilig mogelijk is. Wordt ook verkeersouder!

(De getoonde foto's zijn eigendom van VVN Werkgroep Uden)

meer

Meer cursussen auto te water

Automobilisten voorbereiden hoe ze moeten handelen als ze te water raken

meer

Praktisch Verkeersexamen in de Gemeente Veldhoven!

Marieke Dona en Saskia van Rijnswou organiseren dit jaar het Praktisch Verkeersexamen in de gemeente Veldhoven.

Vanaf aanstaande maandag zal het op drie ochtenden gehouden worden in samenwerking met de gemeente, Veilig Verkeer Nederland en Veldhoven Samen Veilig.
Via het Eindhovens Dagblad is hier nog maar eens extra aandacht voor gevraagd. 
Klik HIER voor het artikel in het Eindhovens Dagblad.

meer

Maak van verkeersveiligheid nationale prioriteit

Brede coalitie roept nieuw kabinet op te kiezen voor veiligheid en minder slachtoffers

meer

VVN-afdleing Moerdijk trots op weer een geslaagd Praktisch Verkeersexamen!

Nadat op 6 april het Theoretisch examen, de dag van de landelijke VVN Theoretisch Verkeersexamendag, door ongeveer 400 leerlingen is gemaakt. 

Hebben op 7 april 277 kinderen het praktisch verkeersexamen gedaan.

Veilig Verkeer Nederland afdeling Moerdijk is trots op weer een geslaagde organisatie.

meer

VVN-afdeling Maasland weer actief aan de slag met het VVN Praktisch Verkeersexamen!

Van maandag 10 t/m dinsdag 18 april 2017 wordt door VVN afd. Maasland (regio Oss) weer het praktisch verkeersexamen georganiseerd voor de groepen 7/8 van de basisscholen uit haar werkgebied (gemeenten Oss en Bernheze met daarbij ook Nuland en Vinkel). Er zullen gedurende deze periode circa 1600 leerlingen over enkele van de drukst bereden straten van Oss fietsen. Dit met als einddoel het verkeersdiploma te behalen. De Wethouder van Eschstraat, Molenstraat, Raadhuislaan en Kortfoortstraat zullen gedurende ruim anderhalve week oranje kleuren.

De start zal - zoals voorgaande jaren - plaatsvinden achter de brandweerkazerne aan de Wethouder van Eschstraat in Oss, waar tevens ook de finish is van de route.

Nieuw dit jaar is dat er ook ongeveer 90 leerlingen uit de ISK-klassen van Het Hooghuis, locatie ZuidWest, meedoen. Voor hen is het een extra uitdaging waarbij wij hopen dat het zijn vruchten zal afwerpen.

Ook dit jaar gaan 3de jaars leerlingen van ‘Het Hooghuis’, studierichting Sport, Dienstverlening en Veiligheid, bij de praktische verkeersexamens ingezet worden o.a. als controleposten. Dit in het kader van praktijkervaring opdoen op een stageplaats.

Het schriftelijk verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland werd op donderdag 6 april afgenomen.

Wanneer de deelnemers zowel geslaagd zijn voor het schriftelijk als het praktisch verkeersexamen behalen zij het felbegeerde verkeersdiploma.

VVN afd. Maasland blijft zich inzetten voor de campagne ´Help Brabant op weg naar NUL VERKEERSDODEN!´ met in 2017 als thema ‘GA VOOR NIKS!’. Dus geen alcohol, medicijnen of drugs in het verkeer.

meer

Check regelmatig je snelheid!

Campagne 'Hou je aan de snelheidslimiet' van start

meer